Onze behandelingen zijn voor mannen en vrouwen
Sun & Beauty Centre Alkmaar
072 531 43 93 alkmaar@larabeauty.nl

Acne / onzuivere huid

Huidprobleem

Acne komt voor in verschillende gradaties. We spreken van acne als u last heeft van verstopte poriën en overmatige talgproductie. Dit komt dus bij veel mensen voor.

Acne heeft een aantal duidelijke oorzaken. Mensen die last hebben van acne maken tot 5x sneller een dode huidlaag aan. Hierdoor wordt deze bovenste huidlaag snel dik en blijft er vaak talg onder de huid zitten. Hierdoor kunnen talgbultjes ontstaan en als deze ontsteken ontstaan er puistjes. Ook overmatige talgproductie kan  acne veroorzaken of verergeren. Wanneer het lichaam te veel talg produceert verstoppen de poriën sneller waardoor er ontstekingen kunnen ontstaan. Daarnaast hebben hormonen veel invloed op de huid. Door hormonen kan de talgproductie ook worden verhoogd en kan onze huidbariëre worden verstoord. Hierdoor kunnen bacteriën makkelijker in onze huid komen en de verhoogde talgproductie zorgt dan weer voor het snel verstoppen van de poriën. Veel mensen ervaren acne op jonge leeftijd, wanneer ze de pubertijd in gaan. Hormonen hebben hier een grote invloed op. Hoewel dit meestal vanzelf ook weer over gaat kan het cosmetisch erg storend zijn en kunnen er door bijvoorbeeld krabben vaak littekens ontstaan. Acne kan ook op latere leeftijd ontstaan. Voor veel vormen van acne is er een goede oplossing te vinden. Bij ons in de praktijk bieden wij passen behandelingen voor meerdere soorten acne.

 

De behandeling (kan vergoed worden door zorgverzekeraar)

Onze therapeuten werken met twee soorten solutions van pHformula. Er kan gekozen worden voor de 365 acne peel of de acne solutions. Het verschil zit hem in de sterkte van de behandelingen. Onze therapeuten kunnen u een passend advies geven over welke behandeling geschikt is voor uw huid. Wanneer er veel puisten aanwezig zijn kan de therapeut adviseren om eerst een basis reiniging te doen. Een groot deel van het overtollige talg in de talgklieren zal worden verwijderd waarna er op den duur gekozen kan worden voor een recurfacing peeling.

 

365 ACNE. Bij deze behandeling word er gebruik gemaakt van een hele lichte resurfacing peel. Onze therapeuten zullen kiezen welke stap (1 of2) geschikt is voor uw huid. Tijdens de behandeling zal het gezicht goed worden gereinigd en verzorgd. De 365 peels zijn uitermate geschikt om de huid een boost te geven en is ook mooi als u binnenkort een feestje heeft.

De AGE resurfacing is een wat heftigere resurfacing/peeling die bestaat uit drie stappen. Per behandeling zal de therapeut een passende solution bij u aanbrengen. Naast de resurfacing zal de huid worden gereinigd en verzorgd. Wanneer er gekozen word voor de age solutions raden wij u aan om twee weken voor de behandeling gebruik te maken van onze AGE Homecare kit. Deze kit bevat 4 verschillende producten waaronder de juiste reiniging en verzorging voor uw huid en zal de huid voorbereiden op de resurfacing behandeling. Hierdoor zal de behandeling effectiever en doeltreffender zijn.

De kosten van deze kit zijn € 139.-. Met deze producten heeft u voor ongeveer 4 maanden de juiste reiniging en verzorging voor uw huid. De kosten zijn dus ongeveer €35.- per maand

De kosten van de behandelingen zijn tussen de €89.- en €99.- per behandeling 

Als u een verwijsbrief van uw huisarts heeft, met de diagnose acne, dan kunt u de huidtherapie eventueel vergoed krijgen door uw zorgverzekeraar.

Bekijk onze acties en aanbiedingen of geef een cadeaubon weg

Acties en aanbiedingen Cadeaubon bestellen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Alkmaar en ontvang 1 keer per maand een leuke actie in je mailbox!